Söndag 26/9 - 10

Tisdag: Sara red och det gick väl helt okej. Han vart lite sur och körde upp huvudet lite. Tror att han ville att jag skulle rida honom istället!
Onsdag & torsdag - vila 

Fredag: Jag upp i sadeln igen, vi red ut i skogen och jag tog en liten kort sväng med skritt, trav och galopp. Det gick ganska bra förutom att han var lite tittig..
Lördag: Jag upp i sadeln igen, vi red en liten längre bit i skogen. Gick bra, återigen lite tittig men det gick helt okej :) Skritt, trav galopp åter igen :) 

Söndag: Jag upp i sadeln igen, vi tog hela vägen upp till soptippen denna gång. Gick jättebra fast vi måste öva på att ta vänster galopp i backarna så han blir starkare i båda galopperna. Så det är ett måste att öva på!


Måndag 20/9

Idag tog vi en skrittur till branta backen och tillbaka, känns skönt men konstigt att vara tillbaka i sadeln igen. 
På vägen tillbaka travade jag lite också, han var väldigt pigg och glad så vi får ta det lite lugnt nästa gång! :)


Imorgon ska troligen Sara upp i sadeln igen på länge!

Nytt schema

Nu när jag och Pettson kommer igång igen är det dags för nytt schema, lite förändringar som gör för oss båda lite striktare som gör att vi kommer i fokus bättre, mest inför Gpkvalet i oktober.
Så vi kommer köra varje vecka:
1dag dressyr
1dag hoppning/markarbete
1dag ut och jogga, lugnt pass
2dag kondis
1dag skritt
1dag vila
Detta schemat kommer rulla på så länge vi kan rida ute, när vi går in i ridhuset sen kommer de bli lätta / hårda dressyrpass som ersätter kondispassen.
Inför våren kommer jag köra ännu tuffare pass, tror Pettson faktiskt kommer orka med detta!! :)

Söndag 19/9

Idag har Pettson fått gå lite med, Emelie har åkt på semester till Turkiet så jag bestämde att jag fick ta saken i egna händer!
Jag skrittade honom halvvägs ner till vistavallen och tillbaka. 
Han tyckte nog det var skönt att komma ut lite och skritta så imorgon ska jag föööörsöka trava, hoppas inte min arm gör ont längre för nu vill jag komma igång ;D

Lördag 18/9

Förlåt för superdålig uppdatering. Jag har skadat mej dvs två revben med spricka och lite muskler som inte mår jättebra. Nu har det nästan gått 2 veckor sedan jag satt på hästryggen men jag ska försöka i mitten av nästa vecka att vara lite mer fitforfight!

Jag kan i allafall sammanfatta vad som hänt under de senaste veckorna lite kort.

På måndagen efter jag skrev så var vi och tränade terräng hos Victoria Carlebäck, jag hade ingen förväntningar eftersom jag vet hur tittig Pettson är. Men han gick förvånansvärt bra och tittade väl lite men jag tryckte om och så hoppade han. Vi hoppade fram på liten stock, sen på ett räcke av stock då och sen däck hinder. Sen kom vi och skulle hoppa grav + däck. Jag tryckte på honom lite och han hoppade superfint men var tittig. Då tyckte Victoria att jag skulle ta det igen och jag kommer, litade nog lite väl mycket på han och han stannar, jag ramlar av och sedan hoppar han. Han trampar på mig precis under nyckelbenet och därav mina fina sprickor och muskler.

Så på tisdagen fick han vila och även onsdagen.

På torsdagen red Emelie han för första gången och hon gjorde lite skritt och travarbete med gummisnodden eftersom han var väldigt tjafsig!

Sedan vila på fredagen.

Lördagen sen så red Emelie igen, lite mindre tafsig men väldigt sur och ville knappt gå framåt. Men tills slut efter många om o om, även jag var uppe på ryggen en stund så gick han framåt i både skritt, trav och galopp!

Söndagen gick han lite longering. Han gillar verkligen inte longeras men det gick som de gick, han fick i allafall röra på sig :)

Måndag: Emelie red igen, tror jag? Haha!

Tisdag, vila

Onsdag: Emelie red ut honom och jag gick med. Han dumma sig lite med stegringar och tittig men de kom i allafall en bit upp i skogen och så :)

Torsdag: Emelie red utan mig.

Fredag: Tränade dressyr på banan igen, han dumma sig lite med tjurigheten också. Får se om när jag börjar rida om det är likadant, så det inte är någon skit med ryggen..

O så idag då, har han varit på en promenad till vistavallen och tillbaka. Han tyckte nog det var lite mysigt då han gärna ville gå med mulen i min nacke och mysa :)

Så nu förstår ni varför den dåliga uppdateringen, hoppas jag snart är tillbaka på ryggen plus att jag kan göra en fin hearder till min lilla blogg :)

Det var allt // Linnea

Söndag 5/9

Lördag: Red igenom honom lite på banan och testade lite det vi tränade på i torsdags. Påminde mig själv att det är otroligt mycket lättare att rida för tränare! Men blev lite skritt, trav och galopp i allafall!
Söndag: TÄVLING i Vartofta!
Första klassen var en LB, två faser. Banan var lätt men när vi kom till kombinationen så tog de stopp en gång. Sen kom jag igen och då kom jag över oxern men inte räcket som stod bakom. Lite missnöjd!

Första LB
Sedan var det en till LB, två faser. Lite krångligare bana
Jag hoppade 1an och sen stoppa han på 2an med lite för dålig fart från min sida. Sen kom vi igen med mycket bättre fart och så hoppade han så superbra, på väg till 3:an trampade jag ner lite och kände inget stamp i stigbygeln. Det blev obalans och jag hoppade 3an med mycket fart utan stigbyglar. Sen kom kombinationen som ni kommer se på skissen sen och då ville jag inte chansa och så, så jag utgick. Jäkligt arg och ledsen att de precis skulle hända när de gick så bra! Men nya tag nästa gång!! :)

Andra LBn.
Hoppas ni förstår!
Det var alles idag, imorgon är det terräng som gäller! :) // Linnea

Fredag 3/9

Tisdag: Pewep vila

Onsdag: Red en sväng i skogen, jag kände mig på topp men Pewep var tittig och ville inte hålla galoppen och var allmänt jobbig. Tränade på halter på vägen hem och det funkade riktigt bra! När fick jag en lättlärd häst? Roligt i allafall :)

Torsdag: Red på specialidrotten med honom. Vi tränade på att få hästarna lyhörda och jobbade mest på stora mittvolten. Först var Pewep spänd och ville inte lyssna på förhållningarna som vi skulle göra på varje vändpunkt på volten. Så sen när Jenny sa att vi fick lägga upp stigbyglarna så gjorde jag det eftersom det gick så bra förra gången! O vilken skillnad, jag kommer mer ner i sadeln och kan komma åt honom på ett helt annat sätt, vilket gjorde att han slappnade av mycket mer och lyssnade på småsmå hjälper och jag kunde till och med flytta in hela baken i vänster varv i galoppen, kände verkligen skillnaden och var väldigt nöjd med ridpasset då min häst blev väldigt lyhörd i slutet tycker jag!

Fredag: Vi tog en sväng i skogen för att få sträcka lite på benen! Han var fortfarande väldigt tittig men lyssnade mycket mer på mig och tog galoppen väldigt bra och vi rejsade lite innan vi vände hemåt och tränade på att vara lugn hela vägen hem, vilket han har problem med utan vill hellre takta hela vägen hem. Han gick mycket fint och lugnt och hade inte det minsta bråttom så det får vi nog träna på någon annan dag.
Allt för mig idag // Linnea

RSS 2.0