Måndag 30/8

Söndag: Tränade dressyr på banan, det märktes att vi inte varit där på ett tag och han var mest bara springig och tjafsig. Var inte så nöjd med varken med mig eller hästen.

Måndag: Gick ner på banan igen, hade egentligen ingen plan. Red fram han lugnt i skritt, trav och galopp och hade egentligen tänkt att ta fram bommar och öva galoppsteg. Men tog upp stigbyglarna istället och tränade lite sits. Då helt plötsligt så gick han jätte fint i vänster varvet, men lite sämre i höger varvet då jag inte riktigt vågar hålla emot så mycket jag kan i vänster. Men kände att jag fick igenom den träningen jag ville så jag var nöjd med både mej och hästen!

Film!

Filmer på mig och Emelie


Emelie och Sparkles:



Linnea och Pettson:



Titta och njut!

Lördag 28/8

Torsdag: Vi hoppade på banan, Pewep kändes fint framåt och bjöd på bra. Vi fick några konstiga språng men slutade hoppade att hoppa en bana på ungefär 80 - 90cm. Film kmr!


Banan!

Fredag: Pettson vila

Lördag: Red travbanan med Emelie. Han var lite tittig och med i galoppen rejsade han rejält!


Onsdag 25/8

Tisdag: Tränade dressyr på banan, han skötte sig ganska bra och lyssnade redan från början!
Tränade lite övergångar och han fattade fint med ryggen, supernöjd med lilla pållen. Avslutade med lite hopp på en hinder på 50 cm, han hoppade superfint :)
Längd: Ca 60min

Onsdag: Travade och galopperade i skogen, jag tränade på att stå upp hela vägen för att träna mina vader och jag tränade Pewep med att öka och sänka galoppen, vilket gick mycket bra. Red inte hela vägen upp utan vände efter en stund och gick "lugnt" ner, eftersom min ponny har ganska bråttom jämt så blev det lite taktskritt ner. Dessutom tyckte jag att han kunde gå i form i nedförsbackarna, vilket han inte ville alls. Sedan tränade vi på halter nerför backen som avslutning, vilket inte alls gick som jag ville då han studsade och backade men efter 10 halter så lyckades han stå still i 2sekunder. Detta får vi nog träna på!

Måndag 23/8

Lördag: Red på banan en kort sväng, vi tränade från skritt - galopp, galopp - skritt, ja övergångar heter de ju! Duktiga lilla skrutt svarade jätte bra och slappande av och fattade galopp med ryggen som jag ville!

Söndag: vila

Måndag: Skrittade, travade och lite smågalopp med Emelie i skogen barbacka. Fin tur innan det började regna, som tur var hann vi hem innan det regnade för mycket!

Fredag 20/8

Torsdag: Försökte upprepa det som vi tränade på i tisdags, dock gick det inget bra men avslutade med en aningens liten avslappnad häst.

Fredag: Red ut med Lottie och Rebecka. Vi körde lite tempo med mycket trav och galopp. Pewep tyckte det var roligt och busade på! Han skötte sig fint med lite tjafs i munnen.

Onsdag 18/8

Måndag: Vila

Tisdag: Tränade för Marina, han var jätte spänd i början och ville bara slänga ut rumpan. Fick lära mig rida ordentligt kan jag säga!! Han slappnade av bättre i slutet och bara han får gå och slappna av och jag koncentrerar mig på det istället för att han ska gå i form kommer formen, dessutom blev han lugnare i steget i slutet och tog inte min skänkel som spring utan som okej vi böjer oss. Både jag och Marina var jätte nöjda med honom, han har ju inte kommit så långt än men snart kommer det bli super om vi fortsätter såhär!

Onsdag: Var inte tänkt att det skulle bli såhär. Ville ridit och repeterat det vi hade gjort igår, men fick annat på nacken och han fick lite vila. Imorgon är det trimning och repetition av tisdagen!

Söndag 15/8 - 10

Upps, har skrivit helt fel. De föregåe dagarna är dagen efter, så onsdag är torsdag och torsdag är fredag. Förlåt mig!

Lördag: Vila

Söndag: Idag fick han gå ute i skogen, mycket härligt tyckte han. Vi hade lite kondis träning och det är super med backarna upp och sen avskrittning hela vägen ner. Perfekt! Han tyckte det var lite jobbigt men kämpade på hela vägen upp men endast lite skritt. Duktig lilla skrutt! :)

Torsdag 13/8 - 10

Red lite dressyr på banan, han gick ganska fint för att vara han.
Red ca 30min.

Varbergshoppet Ponny 2010 - film



Här kommer filmer från Varbergshoppet ponny 2010.
Jag satte ihop alla filmer till en film - titta och kommentera :)

Onsdag 12/8 - 10

Idag blev det lite gräsbana, hade egentligen tänkt att ta det lite lugnt.
Red med gummibettet och han gick faktiskt väldigt bra, det låg några bommar där så jag travade över dem och han lyssnade så himla bra. Lite tjafsig dock..
Sen tog jag banken på sidan så det blev lite upp och ner, det tog han superfint, slarvade lite bara men jag kände verkligen hur han sög mot banken. Sen efter det tog jag banken på den höga sidan någon gång och det gick också jätte bra. Hade tänkt och avsluta då men så hoppade jag stocken en gång också, så tokigt det kan bli!
Men han var i allafall superfin, och jag var nöjd med honom när vi gick upp :)

// Linnea

En blogg om min häst

Jag heter Linnea som kommer skriva i denna bloggen.
Denna blogg är för min häst, Pettson.

Pettson är en 9årig NewForest
Pettson har varit i min ägo i 3 ½ år och det kommer bli i allafall ett år till.
Pettson älskar att hoppa, det är det bästa han vet och vi tävlar i hoppning.
I dressyren har han inte kommit så långt än, men vi är på gång nu!

Denna blogg är en träningsdagbok för Pettson, lite för att se hur långt vi har kommit och också vad våra mål är.

Njut av läsning, kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0